Centru de închiriat biciclete @ Parcul Justiției

Ieri-dimineață, Asociaţia Green Revolution împreună cu Primăria Timişoara și Raiffeisen Bank au inaugurat primul centru de bike-sharing „I’Velo” din Timişoara, amplasat în centrul oraşului, respectiv în Parcul Justiţiei.

Proiectul “I Love Velo”  este cel mai mare program de bike-sharing din România. Sistemul organizat de Asociaţia Green Revolution are drept scop  promovarea mijloacelor de deplasare alternativă. Misiunea “I’Velo” vizează introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieţii urbane, atât pentru recreere cât şi ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului.

Așadar, avem la dispoziție 100 de biciclete pe care le putem închiria din Parcul Justiției. Persoanele sub 16 ani şi pensionarii vor putea închiria biciclete gratuit, timp de două ore, pe baza carnetului de elev, respectiv a talonului de pensie şi a unui act de identitate.

În rest, bicicletele se vor închiria pe baza buletinului sau a cărţii de identitate, a permisului de conducere sau a paşaportului, iar tariful va fi de 3 lei pe oră sau 15 lei pe zi.

Inaugurarea centrului de la Timișoara a fost urmată de un tur prin oraș pe două roți. Centrul va funcționa din aprilie până în noiembrie 2012, de luni până vineri de la 11:00 la 19:30 și în week-end între orele 10:00 și 19:30. În lunile de vară, din iunie și până în august, programul va fi prelungit seara până la 21:30.

You can leave a response, or trackback from your own site.

facebook comments:

3 Responses to “Centru de închiriat biciclete @ Parcul Justiției”

  1. Delia says:

    Ma bucur ca se pot inchiria:) Chiar imi place sa merg cu bicicleta si cu siguranta voi merge sa inchiriez sa ma plimb prin oras. Bravo!

  2. [...] centru de închiriat biciclete a fost deschis la Timișoara în aprilie, în Parcul Justiției. Eu m-am plimbat cu o bicicletă de [...]

  3. [...] una am pedalat astăzi pe o bicicletă de la centrul de închiriat „I’Velo”, cu sediul în Parcul Justiției. Deși a fost un pic mai voluminoasă decât bicicleta proprie, [...]

Leave a Reply

Switch to our mobile site